Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Nyári kalandozások Vietnámban - nyári körutazás Észak- és Közép-Vietnámban

Vietnám, Észak Vietnám, Hanoi Útazonosító: 494101
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Leírás

NYÁRI KALANDOZÁSOK ÉSZAK-VIETNÁMBAN - kiscsoportos nyári körút Vietnam legszebb részein: Sapa,  Hanoi, Halong öböl, Phong Nha és Közép-Vietnam csodáival – tengerparti nyaralási opcióval. 

Az út időtartama 13/14jszaka 

Kategória: egzotikus út, körutazás, kiscsoportos

Utazás módja: repülő

Az út indulási időpontjai Budapestről vagy Bécsből: 2023. július 12., 2023. augusztus 12.

A kiscsoportos körutazás rögzített alap ára (9-16 fő): 2.035USD/fő, egyágyas felár: 462USD/fő. 

ÁR GARANCIA: Megadott áraink 2023. december 31.-ig érvényes, USD-ben rögzített, szerződéses árak.  Körutazásaink és helyi programjaink árait, a Ft árfolyamának megjósolhatatlan és hektikus változásai miatt,  USD-ben rögzítettük és ezek 2023. december 31,-ig érvényesek. Ennek következtében a katalógusáraink egyben szerződéses árak is, amik az utazási szerződés megkötése után sem változnak!  

REPÜLŐJEGYEK: a jelenlegi - és várhatóan hosszabb távon is - hosszabb távon is rendkívül változó árú nemzetközi repülőjegyeket az alapajánlatról leválasztottuk és külön kezeljük, hogy a legolcsóbb választási lehetőséget biztosíthassuk utazóinknak. Utasaink számára a repülőjegyekhez egyedi árajánlat készül, a napi aktuális légitársasági ár alapján. Ennek alapján a repülési költség Ft-ban fizethető budapesti repülőjegy irodánknál.

 

Csatlakozzon hozzánk egy igazi kiscsoportos nyári  körútra Vietnam egyik legizgalmasabb vidékén az északi hegyvidék szívében Sapa-ban, Hanoiban, a Vörös folyó deltavidékén és a Halong önölben, a Barlangi Kirányságban (Phong Nha Ke Bang) és Közép-Vietnam legszebb városaiban? Hueban, Danangban és Hoi An-ban. !  Ez a legjobb módja annak, hogy megismerhesse Indokína  legszebb és kulturálisan is leggazdagabb országának Vietnamnak nyáron legszebb helyeit, természeti szépségeit, kultúráját, történelmét, művészetét, fantasztikus konyháját, vendégszerető lakóinak mindennapi életét.

A körút főbb állomásai: Hanoi, Lao Cai, Sapa, Lao Chai, Ta Van, Halong öböl, Halong city, Hoa Lu, Trang An, Tam Coc, Dong hoim Phong Nha Ke Bang, Hue, Da Nang, Hoi An.

Naralási kiegészítések:

Ez a körutunk különleges választás i lehetőséget nyújt a Vietnamba utazóknak, családoknak, baráti társaságoknak. Az önmagában is komplett körút végén lehetősége van hosszabb-rövidebb nyaralást választani Danang, Hoi An, Nha Trang, Mui Ne, Phu Quoc nyaralóhelyeken, 42 partner szállodánk valamelyikében.

A körút világörökségi helyszínei: Hué császárváros műemlékegyüttese, Ha Long-öböl, Hoi An ősi városa, My Son szentély, Phong Nha – Ke Bang Nemzeti Park, A Thang Long császári fellegvár Hanoiban, Trang An kultúrtáj.

 

Programok

1. nap: Elindulás Budapestről, menetrendszerinti repülőjárattal ( szállás: repülő)

Budapestről velünk induló utasaink számára (lehetséges az úthoz csatlakozni Hanoiban is) az út a 3 órával a gép indulása előtt kezdődik a budapesti repülőtéren. Csoportvezetőnk fogadja az indulókat, ellenőrzi az összes szükséges „utipapír” meglétét és rövid tájékoztatást is ad a repülésről. Mindenki megkapja a személyre szóló információs anyagát, Ezután elindulunk Vietnám felé.

 

2.     nap: Megérkezés Hanoiba ( szállás: Hanoi)

 Érkezés Hanoi nemzetközi repterére, majd transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabadidő. 

A repülőút fáradalmait érdemes egy kis pihenéssel feledtetni. Utána  sétálni, vacsorázni mehetünk. Nem árt megismerkedni Vietnam konyhaművészetével, mindennapi ételeivel. Ezekből nyújtunk egy kis ismerkedő összeállítást. Javasolni fogunk mindenkinek valami olyat, ami a kedvére való lehet.

Vacsora után jó program lehet Hanoi éjszakai életének felderítése. Az óváros Hanoi éjszakai életének központja, rengeteg vásárlási lehetőséggel és látnivalóval. Szállodánk az óváros északi részén van, így egy jó kis barangolást javaslunk az óvárosi negyed nyüzsgő utcáin. Aztán egy jó kis beszégetést, a repülőút fáradalmainak kipihenést egy kis kávéház vagy szabadtéri étkezde teraszán.

3.     nap: Egésznapos városnézés Hanoi-ban – Elutazás Lao Cai-ba (Étkezés: reggeli/ebéd – szállás: vonat)

 Mai, egész napos kirándulásunk Hanoi legszebb és legérdekesebb látnivalóihoz vezet.  Ezekre a látnivalókra nem csak mi vagyunk kíváncsiak, ezért a sorrendet a helyszínen állítjuk össze, de biztos, hogy mindent megnézünk.

Programunk egyik fő blokkja Hanoi belvárosába visz. Megtekintjük a Ho Chi Minh Complex épületeit, meglátogatjuk a Mauzóleumot és a régi császári palota területén kialakított Elnöki Palota múzeummá alakított épületeit és kertjét. Következő állomásunk az ezer éves Egypilléres Pagoda. Délelőtti programunk utolsó állomása az Irodalom Temploma, Vietnam legrégibb, Konfúciusznak szentelt egyeteme. Az 1070-ben épített templom adott helyet a közoktatásnak is megnyitott Császári Akadémiának több mint 600 éven keresztül. 

Tovább megyünk Hanoi egyik legszebb tava, a Nyugati tó partjára. Megtekintjük a 6. században épült híres Tran Quoc Buddhista pagodát. Megebédelünk egy helyi étteremben. Délutáni programunk több híres helyre is elvisz. Elsőként az Etnológiai Múzeumot látogatjuk meg, ahol Vietnam 54 nemzetisége  - mai is élő – kultúrájának emlékeivel ismerkedünk meg. Különösen érdekes a szabadtéri skanzen, ahol a törzsek jellemző építészetét és az épületekben elhelyezett kiállításokat tekinthetjük meg. Ezután egy  kellemes séta következik az óvárosban, a „36 utca” nevezetességei közt. Meglátogatjuk a Hang Be piac forgatagát, sétálunk a Hoa Kiem tó partján, betérünk a Ngoc Son templomba is.

18:00 A vonat indulásáig megszállunk egy a vasútállomással szembeni minihotelben. Pihenés, tisztálkodás következik a vonat indulásáig, majd a túravezető segítségével átsétálunk az állomásra, hogy felszálljunk a  21:10-kor Lao Cai-ba, a kínai határra induló vonatra.

Az elhelyezés 4 fős hálófülkékben történik, de lehetőség van 2 ágyas hálókocsis elhelyezére is, felár ellenében. 

 

4.     nap: Lao Cai – Sapa (Étkezés: reggeli/ebéd – szállás: Sapa)

 Körülbelül reggel 6-ra érkezünk meg Lao Cai vonatállomására, ahonnan indul a transzfer Sapa-ba. Bejelentkezés a hotelba (korai bejelentkezés az előző nap foglaltságától függ) és a reggeli elfogyasztása a hotel éttermében. 

Reggeli után a túravezető röviden bemutatja ezt a hangulatos várost. Látogatás a helyi piacra, ahol találkozhatunk a lakossággal, akik minden nap saját készítésű portékáikat árulják tradicionális öltözetben. 

Válogathatunk helyi zöldségek közül, találhatunk bambuszból készült tárgyakat, természetes gyógyszereket és szuveníreket. Lehetőség van ismerkedésre és fotók készítésére is. Ebéd a helyi étteremben. 

Délután gyalogos túrát teszünk Cat Cat törzsi falu felfedezésére, H’mong etnikum hazájába. Körbenézünk a faluban, végigmegyünk a hegytetőtől a völgy aljáig húzódó lépcsősoron, meglátogatjuk az újonnan épült látogató központot. 

A csodás vízesés lábánál megpihenhetünk, és remek fényképeket készíthetünk.  

Végezetül visszatérünk a hegytetőre ahol autónk vár bernnünket.  Az éjszakát Sapa hoteljében töltjük.

 

5.   nap: Sapa – Lao Chai – Ta Van – Lao Cai – Hanoi (Étkezés: reggeli/ebéd - szállás: vonat)

Reggeli után egy 30 perces utazással folytatjuk túránkat Lao Chai faluba (6 km Sapatól), amely Black H’mong hegyi törzs által lakott terület. Érkezéskor keresztül haladunk egy rizsföldön és Lao Chait elhagyva Ta Van településre érkezünk, az egyetlen olyan falu Sapaban, ahol Giay hegyi törzse él. Lehetőség nyílik bepillantást nyerni a lakosság mindennapjaiba, ahogy a rizsföldeken dolgoznak állataikkal, csirkékkel, vízi bivallyal és csüngő hasú disznókkal. Majd visszaindulunk Sapaba. 

Szabadidőnkben felfrissülhetünk vagy függetleníthetjük magunkat, felfedezhetjük a várost, vásárolhatunk, mielőtt Lao Cai-ba vesszük az irányt, út közben megtekintjük a franciák által a 20. század elején épített vizierőművet és több helyen megállunk, hogy fényképeket készítsünk a lélegzetelállító panorámáról, vagy akár az út széli árusokról is. Késő délután érkezünk vissza Lao Cai-ba, hogy az éjszakai vonattal visszatérjünk Hanoiba, a szállodába.

 

6.  nap : Hanoi - Ninh Binh – Hoa Lu -Trang An - Hanoi (Étkezés: reggeli/ebéd – szállás: Hanoi)

Reggel 5 magasságában megérkezünk Hanoiba. Vezetőnk segítségével transzfer vissza a szálláshelyre. Rövid reggeli és pihenő után indulunk a napi programra.

Egész napos kirándulás Ninh Binh tartomány észki részébe, Hanoitól kicsit délre kb. 100 km távolságra. Utunk a világörökség részét képező tartományban halad. Először a Hanoi környéki mezőgazdasági területeken haladunk keresztül, majd befutunk Ninh Binh tartomány karsztos hegyvidékére. 

Első megállónk Hoa Lu, az ősi főváros, a Dinh és Le dinasztiák székhelye. Hoa Lu a vietnami királyság központja volt 10. – 11. században. A kb. 3km2 citadella területén számos érdekes emlék található ebből az időszakból. A két ma is zavartalanul „üzemelő” évezredes emléktemplom fantasztikus épületegyüttesének és környékének felfedezése jó betekintést nyújt Vietnam évezredes kultúrájába. Szintén érdekes az ásatások területének fedett csarnoka a feltárt eredeti palota udvarral, a feltárás során megtalált emlékek kiállításával. 

Délutáni programunk Tam Coc grotto vidéke, a Trang An Nemzeti Park területének csodálatos hegyei, folyói és barlangjai. Mindez, természetesen, csónakon. Ez a terület az UNESCO világörökség része. Ráadásul nagyon különleges. Ötvözi a természeti szépségeket a kulturális örökséggel. Ebéd után csónakba szállunk és több órás evezős csónakkirándulást teszünk Trang An természeti és kulturális csodái közt a Ngo Dong folyón. Az út talán legérdekesebb szakasza a folyami-barlangvidék. A folyó utat tört magának a karsztvidék hegyei közt és remek barlangokon, szurdokokon folyik keresztül. Sok évszázados, csak vizen kereszül elérhető templomok is színesítik a csónakutat. A nap végén, a kikötőből indulunk vissza Hanoiba, ahova naplemente után érkezünk vissza.

 

7. nap: Két napos hajókirándulás a Halong öbölben (Étkezés: reggeli/ebéd/vacsora – szállás: hajón)

Ezen a reggelen megkezdjük 3,5 órás utunkat a Halong öböl felé. Az út a Vörös folyó deltájának gazdag mezőgazdasági tájain, ültetvényein keresztül vezet. Ez a vidék az UNESCO világörökség része. Déltájban megérkezünk a Halong öböl egyik új látványossága, Tuan Chau üdülősziget kikötőjébe és hajóra szállunk.  

 Miután tovahajózunk az öbölben, felszolgálják ebédünket. Délután a hajó megáll egy kis szigetnél és barangolás következik a Halong öböl egyik legszebb cseppkőbarlangjában, a Meglepetés (Surprise) barlang cseppkő csodái közt. Egy kis fürdőzés következik a Tito sziget homokstrandján. A délutáni programról visszatérve már nics más dolgunk, csak élvezni a szigetvilág látványát a napozó fedélzetől. 

A nap vége felé a hajónk horgonyt vet éjszakára a szigetek közti egyik csendes öbölben. A vacsorát a hajón szolgálják fel, az éjszakát a Halong - öbölben, a hajón töltjük.

 

8.  nap: Halong Öböl hajókirándulás – Hanoi (Étkezés: reggeli/ebéd – szállás: Hanoi)

 Kevés szebb dolog van a világon, mit a napfelkelte a Halong öbölben. Élvezze a reggel frissességét az öböl közepén velünk, ahogy a felkelő nap beteríti Halongot.

 Kora reggel felszolgálják a reggelit, míg a hajó a csodálatos sziklaalakzatok között elér a reggeli tengeri kajakos program helyére. A program után a hajó visszaindul és lassan halad a kikötő felé a Halong öböl szigetvilágán keresztül. Közben felszolgálják az ebédet. Partra szállunk, majd visszautazunk Hanoiba.

Következő állomásunk az   1034-ben alapított Den Do templomegyüttes. Ez a méltán híres, a fővárost Hanoiba áthelyező Ly dinasztia családi emléktemplom együttese, a dinasztia 8 királyának templomaival, hatalmas park és mesterséges tó együttessel.

Visszaérkezve Hanoiba, az érkezés után bejelentkezünk szállodánkba. Este szabad program Hanoiban. 

 

9.    nap: Dong Hoi - Phong Nha (Étkezés: reggeli/ebéd – szállás: Phong Nha)

 Délelőtt Dong Hoi-ba repülünk. Transzfer a Phong Nha Ke Bang Nemzeti Park, a Barlangi Királyság központjába. Délutáni mountainbike kirándulás a parkban, gyönyörú tájakon. Egy rizsbor termelő falu meglátogatásával vagy az évszaknak megfelelő más programmal.  A táj Vietnam legérintetlenebb, legtisztább része. Igazi időutazás a múltba.  Este szabadidő és vacsora lehetőség a vendégfogadó családnál vagy a faluban.

 

10.     nap: Phong Nha (Étkezés: reggeli/ebéd – szállás: Phong Nha)

 Ez a nap a természetről és a barlangokról szól. Reggel elindulunk a nemzeti park felfedezésére. Csónakba szállunk és kb. félórás csónakutat teszünk a folyón, fantasztikus sziklaformációk között. A barlang szájához megérkezve beevezünk a mai nap első barlangjába a Phong Nha izgalmas földalatti világába. Ez volt az első vizes barlang, amit megnyitottak a közönség előtt pár évvel ezelőtt, de máig is az egyik legnépszerűbb látványossága a környéknek.  A barlang mélyén kiszállunk a csónakból és gyalog térünk vissza a barlang szájához, csodálatos cseppkő oszlopok között haladva. A folyón térünk vissza kiindulási pontunkra, ahol megebédelünk.

 Ebéd után autóval folytatjuk utunkat, hogy eljussunk a Paradise barlang bejáratához, a mai nap másik feladatának megkezdéséhez. Ez nem más, mint Ázsia legszebb szárasz cseppkőbarlangjának felfedezése, gyalog. Fapallókból összeállított ösvényeken fedezhetjük fel a világ egyik legszebb barlanglának tartott földalatti csodavilág első kilométereit. A túra után visszatérünk a szállásra.  És pihenünk…

 

11.  nap: Phong Nhga - Hue (Étkezés: reggeli/ebéd – szállás: Hue)

Reggeli után elindulunk Hue-ba az egyik legszebb vietnami tartomány Quang Tri keskeny útjain, mesébe illő tájain keresztül. Rizsföldek között, osztrigatermelő lagúnák mellett, kis falvakon keresztül, az egykori Demilitarizált Zóna létesítményei közt haladva érünk el úti célunkhoz, Hue a szép és barátságos városához. 

Hue 1804-ben lett a hosszú polgárháborús időszak után egyesült Vietnami Császárság fővárosa. Hue a Nguyen dinasztia nemcsak politikai, hanem kulturális és vallási központja is volt 1945-ig. 

Délután egy barangolós túrát teszünk Császárvárosban, melynek központja az uralkodók székhelye, a Citadella. Megnézzük a Thai Hoa palota, 80 hatalmas faragott gerendával támogatott épületét, a császárváros tágas csarnokait. Meglátogatjuk a a Mandarinok Termét és a helyet ahol a tiltott Bíbor Város állt egykoron. Szállodánk nem messze a folyóparti sétánytól, a „külföldiek városrésze” főutcáján van,  Hue esti szórakozó negyedének központjában. A folyópart kivilágított sétányai, a számtalan bár, étterem és soha be nem záró üzlet, esti csónakázás a város kivilágított folyópartjai közt remek szórakozási lehetőségeket biztosítanak.

 

12. nap. Hue – Da Nang – Hoi An (Étkezés: reggeli/ebéd – szállás: Hoi An) 

 Reggeli után egy privát hajókázásra invitáljuk Önöket a romantikus Parfüm folyón. A csónakút végén érünk el a Mennyei Hölgy Pagodához (Thien Mu Pagoda), a mai nap első állomásához. Hue-t császársírok veszik körül, és a leghíresebbet meg is látogatjuk. 

Folytatjuk utunkat a folyó mentén Minh Mang király sírhelye felé, aki a Hue-i Nguyen dinasztia második császára volt és 1841-ig uralkodott. Sírjának legjobb helyét 14 évi gondos keresgélés után választották ki és 10000 katona építette 4 éven keresztül. A hagyományos kínai palota elrendezés szerint épült, tágas udvarokkal, kapukkal, templomokkal. szentélyekkel tagolt  épület és park együttes a Feng Shui elvei alapján épült és 40 csodálatos építményből áll. 

A délelőtti program és ebéd után után elutazunk Hoi An sok évszázados városába. A körülbelül 4 órás út áthalad Vietnam néhány legcsodálatosabb és legegzotikusabb táján. Felkapaszodunk a Ködhegység hágójára és megállunk a Felhők és Tengerek kilátója felejthetetlen panorámájánál is. 

Útközben meglátogatjuk Da Nang-ban a Cham Szobrok Múzeumát, amely a világ egyik legszebb, a hinduizmus által ihletett faragvány gyűjteményével büszkélkedhet. Az itt kiállított szobrokból, dokumentumokból megismerhetjük a Cham nép történetét és kultúráját. A 4. századtól a 16. századig virágzó Champa királyság a mai Vietnam középső és déli részein helyezkedett el, a mindenkori Vietnam riválisaként. Sok évszázad változó kimenetelü harcai után, a 16. században vesztette el önállóságát és csak Minh Mang uralkodása alatt, a 19. században olvadt be végleg a mai Vietnamba. 

Ugyancsak ellátogatunk egy márványfaragással foglalkozó kézműves faluba a Márványhegy lábához. Utunk végén megérkezünk, körutunk talán leglátványosabb városába, Hoi An-ba.

A folyó partjain és a torkolat szigetein felépült Hoi An kereskedővárosa évszázadokon keresztül Vietnam legfontosabb tengeri kikötővárosa volt.   Szerepét később ugyan átvette Da Nang, de a város továbbra is virágzott és virágzik ma is. 

Esti programunk: barangolás Hoi An óvárosában, ahol a több évszázados kínai és japán kereskedővárosok összeolvadása által alkotott építészeti csoda esti fényei, hangulatos utcái és számtalan szórakozási lehetősége felejthetetlen élményt nyújt.  (Hoi An óvárosa egy ékszerdoboz) Hoi An egyike az öt UNESCO-világörökség részévé nyilvánított területeknek Vietnamban. Az éjszakát Hoi An- ban töltjük.

 13. nap: Hoi An . My Son - Da Nang (Étkezés: reggeli/ebéd)

Reggeli után indulunk My Son-ba a Cham romokhoz. Ez a Vietnamba csak a 19. században beolvadt, több mint ezer évig virágzó Champa királyság szent földje. Az egész délelőttös, tradicionális cham és apsara táncbemutatóval fűszerezett, barangolás az ősi Champa királyság legfőbb szent helyének romjai közt méltó befejezése középvietnami kalandozásunknak. Visszatérünk Hoi An-ba és megebédelünk. Transzfer a danangi repülőtérre.

Szervezett programunk itt ér véget. De a vietnami utazás, nyaralás még folytatódhat. A délutáni időpontot úgy választottuk meg, hogy minden vietnami nyaralási vagy program uticélhoz és a Hanoiból vagy Ho Chi Minh City-ből induló nemzetközi járatokhoz legyen még elérhető csatlakozás. 

Az önmagában is komplett körút végén lehetősége van hosszabb-rövidebb nyaralást választani Danang, Hoi An, Nha Trang, Mui Ne, Phu Quoc nyaralóhelyeken, 42 partner szállodánk valamelyikében.

14. nap: Megérkezés Budapestre

Gépünk délelőtt érkezik Budapestre. Ha visszaérkezésünk napján még mindig lesznek érvényben covidos teszt előírások Magyarországon, akkor azoknak az utasainknak, akik előre jelezték ezt az igényt, érkezési PCR teszt regisztrációt is biztosítunk a repülőtéri teszteléshez.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Az ár tartalmazza:

- éjszakai szállások kétágyas elhelyezéssel, reggelivel. Az ár a szolgáltatásokat és a helyi adókat is tartalmazza. (egyágyas elhelyezés kérhető)

- a programterv szerinti ellátás

- privát, légkondicionált buszos szállítás a körút során

- belső repülőjegyek (max 20kg feladott poggyász és max. 7 kg kézipoggyász utasonként.)

- minden tevékenység és belépő díj a programterv szerint

- idegenvezető magyar nyelven a körút során

- a programterv szerinti étkezések (legalább félpanzió, naponta megjelölve, italfogyasztás nélkül)

- ásványvíz a buszos utazások során.

Az ár nem tartalmazza:

- nemzetközi repülőjegyek és repülőtéri illetékek. Külön kezelt megrendelés. „Saját repjegy is felhasználható.

- magyar idegenvezető esetleges repülőjegy költsége (csak abban az esetben, ha már nem tartózkodik a helyszínen és Budapestről/Bécsből viszi a csoportot). Ez a Ft-ban számolt költség a teljes csoport között kerül szétosztásra.

- Személyes költségek

- Étel és italfogyasztás a programtervben megadottakon felül

- Egyénileg megvásárolható kiegészítő programok és szolgáltatások

- Kötelező költség a helyi személyzetnek (8 USD/nap/fő).

- Szállodai kötelező vacsorák és kiegészítő költségek a fesztivál szezonokban és a csúcsszezonban (a végleges árajánlat tartalmazza)

- További, az útitervben nem részletezett szolgáltatásokon felül kért egyedi szolgáltatások

- BBP és útlemondási és esetleges COVID biztosítás

 

 

szállodák:

 Hanoi - Flower Garden Hotel
Halong - Athena Royal Cruise
Hue - Cherish Hotel
Hoian - Vunh Hung Riverside Resort & Spa

Sapa - Highland Sapa Resort

 

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok