Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Hanoi környéke nyáron - nyári körutazás a Vörös folyó deltavidékén

Vietnám, Észak Vietnám, Hanoi Útazonosító: 494100
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Leírás

HANOI KÖRNYÉKE NYÁRON - kiscsoportos nyári körút Vietnamban Hanoi környékén és a Halong öbölben – tengerparti nyaralási opcióval. 

Az út időtartama: 12/13 éjszaka 

Kategória: egzotikus út, körutazás, kiscsoportos

Utazás módja: repülő

Az út indulási időpontjai Budapestről vagy Bécsből: 2023. július 12., 2023. augusztus 12.,

A kiscsoportos körutazás rögzített alap ára (9-16 fő): 1.854USD/fő, egyágyas felár: 424USD/fő. 

ÁR GARANCIA: Megadott áraink 2023. december 31.-ig érvényes, USD-ben rögzített, szerződéses árak.  Körutazásaink és helyi programjaink árait, a Ft árfolyamának megjósolhatatlan és hektikus változásai miatt,  USD-ben rögzítettük és ezek 2023. december 31,-ig érvényesek. Ennek következtében a katalógusáraink egyben szerződéses árak is, amik az utazási szerződés megkötése után sem változnak!  

REPÜLŐJEGYEK: a jelenlegi - és várhatóan hosszabb távon is - hosszabb távon is rendkívül változó árú nemzetközi repülőjegyeket az alapajánlatról leválasztottuk és külön kezeljük, hogy a legolcsóbb választási lehetőséget biztosíthassuk utazóinknak. Utasaink számára a repülőjegyekhez egyedi árajánlat készül, a napi aktuális légitársasági ár alapján. Ennek alapján a repülési költség Ft-ban fizethető budapesti repülőjegy irodánknál.

 

Csatlakozzon hozzánk egy igazi egyéni vagy kiscsoportos nyári  körútra Vietnam egyik legizgalmasabb vidékén Hanoiban, a Vörös folyó deltavidékén és a Halong önölben!  Ez a legjobb módja annak, hogy megismerhesse Indokína  legszebb és kulturálisan is leggazdagabb országának Vietnamnak nyáron legszebb helyeit, természeti szépségeit, kultúráját, történelmét, művészetét, fantasztikus konyháját, vendégszerető lakóinak mindennapi életét. 

Nyaralási kiegészítések:

Ez a körutunk különleges választási és kiegészítési lehetőséget nyújt a Vietnamba látogató  utazóknak, családoknak, baráti társaságoknak. Az önmagában is komplett körút végén lehetősége van hosszabb-rövidebb nyaralást választani Danang, Hoi An, Nha Trang, Mui Ne, Phu Quoc Con Dao nyaralóhelyeken, 42 partner szállodánk valamelyikében.

A körút világörökségi helyszínei: Ha Long-öböl, a Thang Long császári fellegvár Hanoiban, Trang An kultúrtáj, Angkor történelmi Park.

A körút főbb állomásai: Hanoi, Halong öböl, Halong City, Hai Phong, Illatos hegység, Hanoi kézműves falvai, Hoa Lu, Trang An, Tam Coc.

Programok

1. nap: Elindulás Budapestről, menetrendszerinti repülőjárattal ( szállás: repülő)

Budapestről velünk induló utasaink számára (lehetséges az úthoz csatlakozni Hanoiban is) az út a 3 órával a gép indulása előtt kezdődik a budapesti repülőtéren. Csoportvezetőnk fogadja az indulókat, ellenőrzi az összes szükséges „utipapír” meglétét és rövid tájékoztatást is ad a repülésről. Mindenki megkapja a személyre szóló információs anyagát, Ezután elindulunk Vietnám felé.

 

2.     nap : Megérkezés Hanoiba ( szállás: Hanoiban)

Érkezés Hanoi nemzetközi repterére, majd transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabadidő. 

A repülőút fáradalmait érdemes egy kis pihenéssel feledtetni. Utána  sétálni, vacsorázni megyünk. Nem árt megismerkedni Vietnam konyhaművészetével, mindennapi ételeivel. Ezekből nyújtunk egy kis ismerkedő összeállítást. Javasolni fogunk mindenkinek valami olyat, ami a kedvére való lehet.

Vacsora után jó program lehet Hanoi éjszakai életének felderítése. Az óváros Hanoi éjszakai életének központja, rengeteg vásárlási lehetőséggel és látnivalóval. Szállodánk az óváros északi részén van, így egy jó kis barangolást javaslunk az óvárosi negyed nyüzsgő utcáin. Aztán egy jó kis beszégetést, a repülőút fáradalmainak kipihenést egy kis kávéház vagy szabadtéri étkezde teraszán.

 

3.     nap: Egésznapos városnézés Hanoi-ban  (Étkezés: reggeli/ebéd, szállás: Hanoiban)

Mai, egész napos kirándulásunk Hanoi legszebb és legérdekesebb látnivalóihoz vezet.  Délelőtti helyszínünk a Ho Chi Minh's complex, a nemzetalapítóként tisztelt “Uncle Ho” mauzóleumával, az Elnöki Palotával, Ho Shi Minh házával. Megtekintjük a 11-ik században épült One Pillar Pagodát és Vietnam legrégibb és leghíresebb, Konfúciusz emlékének egyetemét (Temple of Literature).

Délutáni programunk több híres helyre is elvisz. Elsőként az Etnológiai Múzeumot látogatjuk meg, majd egy órás sétát teszünk Hanoi óvárosában és meglátogatjuk a Hoan Kiem tavat. Délutáni programunk a híres Vízi Bábszínház (Thang Long Water Puppet show) műsorával zárul. Este fakultatív programjaink közül lehet választani.

 

4.     nap: Hanoi környéke – kézműves falvak   (Étkezés: reggeli/ebéd,  szállás: Hanoi)

Bat Trang, Dong Ho & But Thap: A mai napon Hanoi környékére kalandozunk és meglátogatunk néhány kézműves falut. A kézműves/művész falvak rendszere már ezeréves hagyomány Vietnamban. A nagyobb városok körül, vagy a tartományok kereskedelmi központjai körül alakultak ki, a speciális termékek gyártására. 

Gyakorlatilag minden termékcsoportra, a kovácsolt szerszámoktól kezdve, a füstölőkészítésen át, a selyemruházatig és a kerámiákig minden megtalálható valamilyen speciális faluban. Jó ez mindenkinek és automatikusan biztosítja a minőséget is.  

Reggeli után indulunk első állomásunk, Bat Trang felé. A délelőttöt a falu családi fazekas műhelyeiben töltjük. Minden család más-más termékre szakosodott, ezért egyáltalán nem lehet itt unatkozni. Ki is próbálhatjuk fazekas tudásunkat. Ebéd után tovább indulunk Dong Ho-ba. Ez egy népművészeti festéseiről hires faluba. A merített papír gyártásától kezdve, egészen a faragott klisékkel nyomtatott képek kézi kifestéséig, sok érdekes és nálunk már rég elfeledett technikával találkozhatunk. 

A visszafelé úton Észak-Vietnem egyik legérdekesesbb buddhista szent helyét a But Thap pagodát látogatjuk meg.

 

5.     nap: Hanoi – a kirándulás Duong Lam-ba (Étkezés: reggeli/ebéd, szállás: Hanoi)

 

 Duong Lam története 1.200 évre nyúlik vissza. Házai három – négy évszázaddal ezelőtt épültek fából és laterit téglából, egy különleges, Észak-Vvietnamban találhatő vörös vulkáni agyagból. Az évszázadokat túlélő épületekből formálódott falu, a “két király városa” igazán különleges élményt nyújt.

Reggeli után indulunk Hanoitól nyugati irányban Duong Lam falu felé a Vörös-folyó északi deltavidékére, Son Tay tartományba. Megérkezésünk után végigsétálunk a falun, meglátogatjuk a Mong Phu buddhista templomot, a nemzeti hősként tisztelt királyok, Ngo Quyen és Phung Hung emléktemplomait. Ezután megebédelünk egy régi paraszházban, ahol a menüt a hagyományos vietnami konyha receptjei alapján állítják össze. Kipróbálhatjuk magunkat a házimunkában is. Segíthetünk a falu hagyományos termékei a zöld-lencse süti, és a hagymával töltött rizspogácsa elkészítésében is. Délután meglátogatjuk a 287 szobráról hires, a 15. században épült Mia Pagodát. Visszaindulunk Hanoi felé.  Az úton megállunk és megnézzük a Van Phuc selyemfalut, a hires vietnami selyem egyik szülőhelyét. 

 

6.     nap:  Hanoi – Ninh Binh -Trang An – Hanoi  (Étkezés: reggeli/ebéd,  szállás: Hanoi)

Egész napos kirándulás Ninh Binh tartomány északi részébe, Hanoitól kicsit délre kb. 100 km távolságra. Utunk a világörökség részét képező tartományban halad. Először a Hanoi környéki mezőgazdasági területeken haladunk keresztül, majd befutunk Ninh Binh tartomány karsztos hegyvidékére. 

Első megállónk Hoa Lu, az ősi főváros, a Dinh és Le dinasztiák székhelye. Hoa Lu a vietnami királyság központja volt 10. – 11. században. A kb. 3km2 citadella területén számos érdekes emlék található ebből az időszakból. A két ma is zavartalanul „üzemelő” évezredes emléktemplom fantasztikus épületegyüttesének és környékének felfedezése jó betekintést nyújt Vietnam évezredes kultúrájába. Szintén érdekes az ásatások területének fedett csarnoka a feltárt eredeti palota udvarral, a feltárás során megtalált emlékek kiállításával. 

Délutáni programunk Tam Coc grotto vidéke, a Trang An Nemzeti Park területének csodálatos hegyei, folyói és barlangjai. Mindez, természetesen, csónakon. Ez a terület az UNESCO világörökség része. Ráadásul nagyon különleges. Ötvözi a természeti szépségeket a kulturális örökséggel. Ebéd után csónakba szállunk és több órás evezős csónakkirándulást teszünk Trang An természeti és kulturális csodái közt a Ngo Dong folyón. Az út talán legérdekesebb szakasza a folyami-barlangvidék. A folyó utat tört magának a karsztvidék hegyei közt és remek barlangokon, szurdokokon folyik keresztül. Sok évszázados, csak vizen kereszül elérhető templomok is színesítik a csónakutat. A nap végén, a kikötőből indulunk vissza Hanoiba. 

 

7.     nap: Hanoi – Den Do - Halong öböl  (Étkezés: reggeli/ebéd/vacsora,  szállás: hajó)

 Ezen a reggelen megkezdjük 3,5 órás utunkat a Halong öböl felé. Az út a Vörös folyó deltájának gazdag mezőgazdasági tájain, ültetvényein keresztül vezet. Ez a vidék az UNESCO világörökség része. Út közben meglátogatjuk az   1034-ben alapított Den Do templomegyüttest. Ez a méltán híres, a fővárost Hanoiba áthelyező Ly dinasztia családi emléktemplom együttese, a dinasztia 8 királyának templomaival, hatalmas park és mesterséges tó együttessel.

  Déltájban megérkezünk a Halong öböl egyik új látványossága, Tuan Chau üdülősziget kikötőjébe és hajóra szállunk.  

 Miután tovahajózunk az öbölben, felszolgálják ebédünket. Délután a hajó megáll egy kis szigetnél és barangolás következik a Halong öböl egyik legszebb cseppkőbarlangjában, a Meglepetés (Surprise) barlang cseppkő csodái közt. Egy kis fürdőzés következik a Tito sziget homokstrandján. A délutáni programról visszatérve már nincs más dolgunk, csak élvezni a szigetvilág látványát a napozó fedélzetől. 

 A nap vége felé a hajónk horgonyt vet éjszakára a szigetek közti egyik csendes öbölben. A vacsorát a hajón szolgálják fel, az éjszakát a Halong - öbölben, a hajón töltjük.

 

 8.     nap: Halong Öböl hajókirándulás (Étkezés: reggeli/ebéd/vacsora,  szállás: hajó)

Kevés szebb dolog van a világon, mit a napfelkelte a Halong öbölben. Élvezze a reggel frissességét az öböl közepén velünk, ahogy a felkelő nap beteríti Halongot.  Reggel felszolgálják a reggelit, míg a hajó a csodálatos sziklaalakzatok között elér a reggeli tengeri kajakos program helyére. 

A reggeli program után a hajó tovább indul és lassan halad tovább a Halong öböl csodái közt. kajakozás, barlang látogatás, fürdőzés és a fedélzeten elérhető szolgáltatások felejthetetlen pihenéssé varázsolhatják ezt a lassú barangolást a világ egyik legszebb tengeri nemzeti parkjában. A nap vége felé ismét horgonyt vetünk éjszakára a szigetek közti egyik csendes öbölben. A vacsorát a hajón szolgálják fel, ezt az éjszakát is a Halong - öbölben, a hajón töltjük.

 

9.     nap: Halong Öböl – Hai Phong  - Hanoi (Étkezés: reggeli/ebéd,  szállás: Hanoi)

Kevés szebb dolog van a világon, mit a napfelkelte a Halong öbölben. És nincs belőle két egyforma!  Ezt már másodszor élvezhetjük ezen a kiránduláson. Élvezze a reggel frissességét és a felkelő nap csodáját az öböl közepén velünk.

Kora reggel felszolgálják a reggelit, míg a hajó a csodálatos sziklaalakzatok között visszaindul a kikötőbe. Lassan halad a kikötő felé a Halong öböl szigetvilágán keresztül. Közben felszolgálják az ebédet. Partra szállunk, majd visszaindulunk Hanoiba.

Ez a visszaút is különleges. Ellátogatunk Hai Phong-ba, a Tonkin öböl ősi kikötővárosába. A több évezredes hajózás, kereskedelem fantasztikus nyomokat hagyott maga után. Ezek még ma is élnek és izgalmas látni, ahogy a minden porcikájában modern város összeolvad az évszázados épületekkel, templomokkal. Meglátogatjuk a Du Hang Pagoda és a Hang Kenh Templom évezredes épületeit. Visszaérkezés Hanoiba az esti órákban.

 

 10.     nap: Hanoi életstílus és piacok (Étkezés: reggeli/ebéd,  szállás: Hanoi)

  Ma délelőtt a vietnami konyha, a piacok és a kis utcai éttermek világában barangolunk. Elsőként célbaveszünk egy helyi kifőzdét, ahol igazán jó pho-t (vietnami tésztás levest) készítenek. Ez lesz a reggelink. Innen az óváros városfala mentén húzódó kis utcák és terek labirintusában megbújó élelmiszer piacra (wet market) megyünk. A szűk kis utcák, az árusok-vásárlók reggeli forgataga igazán lenyűgöző. Minden kapható itt, ami a vietnami konyha elengedhetetlen alapanyaga. A friss husoktól, halaktól a végtelen választékú és mennyiségű friss zöldség és gyömölcs választékon át, a szárított hozzávalók és fűszerek garmadáig minden megtalálható a kis boltokban, az utcák szélén áruló kirakodóvásárban és a mozgóárusok  tálcáin.  Megállunk egy jó vietnami kávéra-teára valamelyik kis kávéháznál, kóstolgatjuk a választékot, majd egy remek „streetfood” ebéddel zárjuk a délelőttöt. Itt megkostolhatunk mindent, ami a vietnami streetfood alapja. Eszünk Bun Cha-t (Hanoi leghíresebb tésztalevese), amit Nem-mel (darált sertéshússal vagy rákkal töltött tavaszi tekercsel) szolgálnak fel. Harapunk egy jóízűt a fűszeres mártásokba tunkolt Ban Chuon-ba (darált sertéshússal és fafül gombával töltött, gőzölt rizslepénybe). Ez egy igencsak megerőltető délelőtt és koradélután lesz, ezért a nap további részére nem terveztünk programot. 

 

 11.  nap: a Parfüm pagoda és a selyemfalu (Étkezés: reggeli/ebéd)

A Parfüm Pagoda Hanoi környékének egyik legszebb látványossága és egyben az egyik legfontosabb Buddhista szentély is Vietnamban. A vietnami Újév után, minden évben zarándokok ezrei özönlenek ide, hogy imádkozzanak az újév során elérhető egészségért és jólétért. Maga a szentély együttes csak gyalog vagy csónakkal közelíthető meg. A főszentély egy mészkőszikla hatalmas barlangjában épült, Az út során végighaladunk az évszázadok során épült templom és szentélyegyütteseken, a vizi és erdei ösvényeken is.

 Kora reggeli indulás (7:30am) a szállodából. Két órás autóút (75km) Hanoi környékének hegyvidékén keresztül a Parfüm Pagoda völgyéig. 1.5 órás csónakút a Yen folyón a Trinh templom kapujáig.  Ez az első templom, amit az út során megnézünk. Függővasúttal felmegyünk a hegytetőre a Huong Tich barlanghoz a Parfüm Pagoda fő szentélyéhez. Ebéd után tovább indulunk és megnézzük a Thien Tru pagodát és megcsodáljuk a gyönyörű panorámát ('a legszentebb kilátás"-t) a hegyről. Visszafelé újabb 1.5 órás csónakutat teszünk a kikötőig. Hanoi felé vezető autóutunk során meglátogatjuk a Van Phuc selyemfalut, az egyik legrégibb, az ezeréves főváros kiszolgálására épült kézműves falut.

Az esti visszaérkezés után transzfer a repülőtérre, a hazautazáshoz vagy a további vietnami programok kezdetéhez.

13. nap: Megérkezés Budapestre

Gépünk délelőtt érkezik Budapestre. Ha visszaérkezésünk napján még mindig lesznek érvényben covidos teszt előírások Magyarországon, akkor azoknak az utasainknak, akik előre jelezték ezt az igényt, érkezési PCR teszt regisztrációt is biztosítunk a repülőtéri teszteléshez.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az ár tartalmazza:

- éjszakai szállások kétágyas elhelyezéssel, reggelivel. Az ár a szolgáltatásokat és a helyi adókat is tartalmazza. (egyágyas elhelyezés kérhető)

- a programterv szerinti ellátás

- privát, légkondicionált buszos szállítás a körút során

- belső repülőjegyek (max 20kg feladott poggyász és max. 7 kg kézipoggyász utasonként.)

- minden tevékenység és belépő díj a programterv szerint

- idegenvezető magyar nyelven a körút során

- a programterv szerinti étkezések (legalább félpanzió, naponta megjelölve, italfogyasztás nélkül)

- ásványvíz a buszos utazások során.

Az ár nem tartalmazza:

- nemzetközi repülőjegyek és repülőtéri illetékek. Külön kezelt megrendelés. „Saját repjegy is felhasználható.

- magyar idegenvezető esetleges repülőjegy költsége (csak abban az esetben, ha már nem tartózkodik a helyszínen és Budapestről/Bécsből viszi a csoportot). Ez a Ft-ban számolt költség a teljes csoport között kerül szétosztásra.

- Személyes költségek

- Étel és italfogyasztás a programtervben megadottakon felül

- Egyénileg megvásárolható kiegészítő programok és szolgáltatások

- Kötelező költség a helyi személyzetnek (8 USD/nap/fő).

- Szállodai kötelező vacsorák és kiegészítő költségek a fesztivál szezonokban és a csúcsszezonban (a végleges árajánlat tartalmazza)

- További, az útitervben nem részletezett szolgáltatásokon felül kért egyedi szolgáltatások

- BBP és útlemondási és esetleges COVID biztosítás

 

 

szállodák:

 Hanoi - Flower Garden Hotel
Halong - Athena Royal Cruise 

 

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok