Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Nyugati Part Természeti Csodái reggelivel és belépőkkel - magyar idegenvezetéssel

Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában, Körutazás Amerikában Útazonosító: 327602
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Leírás

 

NYUGATI PART TERMÉSZETI CSODÁI REGGELIVEL ÉS BELÉPŐKKEL - MAGYAR IDEGENVEZETÉSSEL

Körutazás Amerikában, Amerikai Egyesült Államok

 

 

Utasaink kérésére indítottuk útjára a nagy sikerű Nyugati Part Természeti Csodái körutazásunkat, melynek keretében az Egyesült Államok nyugati partvidékének legszebb nemzeti parkjait és természetvédelmi területeit fedezzük fel. A túra során kisebb hangsúlyt kapnak a városok és a kulturális látnivalók, de a program összeállításánál figyeltünk rá, hogy azok is életre szóló élményekkel gazdagodjanak, akik először járnak Amerikában. Akkumulátorokat feltölteni, fényképezőt elcsomagolni, indul a kaland!

 

 

1.     nap: Érkezés Los Angelesbe

 

Reggeli órákban indulunk utunkra, egy átszállás után megérkezünk Los Angelesbe. Elfoglaljuk szállásunkat, majd estefelé a hallban röviden átbeszéljük a következő napok programját.

 

 

2.     nap: Los Angeles városnézés, Laughin

 

Első itt töltött napunkon Los Angeles vár arra, hogy felfedezzük, így bele is csapunk a közepébe. Idegenvezetőnk segítségével bebarangoljuk Hollywoodot, élvezve a város pezsgő hangulatát a szikrázó napsütésben.

A délelőtti városnézést követően indulunk a Mojave-sivatagon keresztül Laughinba, a kaszinók és vízi sportok városába, a Colorado-folyó partjához, ahol a szállásunk is lesz.

A Mojave-sivatag érdekessége, hogy legmagasabb pontja 3633 m, legalacsonyabb pedig Death Valleyben található, 86 m. A Halál-völgy a világ egyik legforróbb és legszárazabb helye, nevét még a 19. század közepén kapta a nyugati partra tartó bevándorlóktól.

 

 

3.     nap: Grand Canyon déli perem, Flagstaff

Ezen a napon Amerikai legikonikusabb természeti látnivalóját, a Grand Canyon déli peremét látogatja meg a csoport. A kilátópontokból több mint 2000 m-es mélységekbe láthatunk bele. Itt fakultatív program keretein belül lehetőségünk van  helikopterezésre is. Az estét Flagstaffban töltjük. A kisváros Amerika legnagyobb sárgafenyő erdői mellett fekszik, melyre a neve is visszavezethető.

 

 

4.     nap: Monument Valley, Kanab

 

Következő állomásunk Monument Valley. A híres tanúhegyei és lapos fennsíkjai már az országútról jól láthatóak. Az ősi sziklák az amerikai western szimbólumává váltak, a filmrendezők különösen kedvelik ezt a helyet fekvése és környezete miatt.

Majd innen a Powell-tó felé (a Colorado-folyó egy felduzzasztott mesterséges tava) vesszük az irányt. Szállásunk Kanab városában lesz. Kanabot a helyeik „Little Hollywoodnak” is hívják. Jogosan, hiszen számos westernfilm forgatási helyszínének adott otthont a környék.

 

 

5.     nap: Nemzeti Park

 

Újabb nap a természeti csodák birodalmában! Ezen a napon az estét már a kaszinók városában, Las Vegasban töltjük, de útközben ellátogatunk az Egyesült Államok legnépszerűbb természetvédelmi övezetébe, ahol lehetőségünk van megcsodálni a Bryce Canyon vagy a Zion Park hihetetlen élővilágát.

A Bryce Canyon főbb látványosságait a vörös sziklaoszlopok és látványos sziklaformációk adják. A Zion park szívében található a Zion Canyon, alján a ma már csak csendesen kanyargó Virgin River. Gazdag természeti szépségére jellemzőek a vad mezők, pompás fák és meredek szurdokok.

 

Fakultatív program keretein belül az estét koronázzák meg egy világhírű Cirque du Soleil előadással!

 

 

6.     nap: Tűz Völgye, Las Vegas

Ma nehéz választás áll előttünk, két remek programlehetőség közül is választhatunk: a pihenni vágyók felfedezhetik Las Vegast és annak hihetetlen kínálatát, bejárhatják a város híres outlet üzleteit, vagy idegenvezetőnkkel tarthatnak a Valley of Fire-be, a „Tűz Völgyébe”.

A Nevada állam déli részén elhelyezkedő park a nevét a nap sugarait visszaverő, ránézésre szinte égő azték homokkő formációról kapta. A 150 millió éves „izzó” sziklák mellett olyan látványos alakzatokkal is találkozhatunk, mint az „Elefánt Szikla”, a „Tűzvölgy Boltív” és a „Tűzhullám”. A sokszor földöntúlinak ható táj mellett a park annak is köszönheti népszerűségét, hogy több hollywoodi kasszasiker (Viva Las Vegas, Emlékmás, Star Trek, stb.) képkockáin is feltűnt.

 

A Bűn Városaként is ismert felnőtt játszótér, Las Vegas felfedezése nem lehet teljes egy esti városi túra nélkül. Las Vegas by night fakultatív programunkon idegenvezetőnk a város éjszakai arcát mutatja meg!

 

 

7.     nap: Utazás, Calico szellemvárosa, Fresno

 

Ez a nap az utazásról szól. Reggel a Yosemite Nemzeti Park felé vesszük az irányt. Útközben teszünk egy kis kitérőt Calico szellemvárosában, ahol egy 100 évvel ezelőtti vadnyugati bányászváros története elevenedik meg előttünk. Az estét Fresnóban töltjük.

 

 

8.     Yosemite Nemzeti Park, San Francisco

 

Délelőtt a Nemzeti Park felfedezése, majd a kontinens sokak szerint legszebb városa következik, San Francisco.

Programunk egyik legvarázslatosabb napja következik. A Yosemite Nemzeti Parkról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, de szavakkal leírni lehetetlen azt a szépséget, ami itt fogad minket. Érdemes a mellékelt panorámaképen alaposan körbenézni a parkban és odaképzelni magunkat a Yosemite színei, fényei, illatai és hangjai közé.

Buszunkkal bejárjuk a park területét, és közben megcsodáljuk csodás hegyeinek gránitcsúcsait és mammutfenyőit. Az időjárástól függően, valamint egy kis szerencsével megpillanthatjuk a park zubogó vízeséseit is.

 

 

9.     San Francisco - Union Square, Lombard Street, Golden Gate, Fisherman’s Wharf

 

Városnézés következik, felkeressük a város legnépszerűbb helyeit: Union Square, Lombard street, át a Golden Gate hídon, ebédidő a Fisherman's Wharf hangulatos halászkikötőjében. A belváros nagy részét gyalog is könnyedén felfedezhetik, de kipróbálhatják a híres piros villamost is!

 

Este fakultatív programmal várjuk! San Francisco by Night: sétahajózás az öbölben, egy könnyű vacsora és a naplemente kíséretében.

 

 

10.  San Francisco, Monterey/Carmel, Lompoc

 

Az óceánpart menti főúton újból délnek vesszük az irányt. Menetközben megtekintjük Monterey és Carmel kisvárosát is.

Utunk a Csendes-óceán legszebb partszakaszain vezet végig, melynek része a világ egyik legismertebb panorámaútja, a 17-Mile Drive is. A partvidéket csodás öblök és sziklaformációk teszik látványossá. Monterey egykori halászkikötőjében kedvünkre csemegézhetünk a helyi fogásokból, a hajdani szardíniakonzervgyár felújított negyedének utcácskáin pedig múlt századi hangulatban bolyonghatunk. A csodás, fehér homokos partszakaszáról is híres Carmel művészvárosában felfedezzük a helyi galériákat és régiségkereskedéseket

Ezután a szállásunk felé, Lompocba indulunk.

 

 

11.  Utazás, Santa Monica Beach, Los Angeles

 

Következő úti célunk ismét az Angyalok Városa, ahol egyenesen az óceánparti Santa Monica Beachre megyünk. Itt szabadprogram keretei közt fedezhetjük fel a helyet, és ismerhetjük meg a Baywatch sorozatbeli „díszleteket”. Miután jól szemügyre vettük a hullámlovasokat, megéri sétálni egyet a híres 66-os út végpontjánál, a promenádon. Az esti órákban jelentkezünk be a szállodánkba.

 

 

12-13. Utazás Budapestre

 

Véget ér az élményekben gazdag utazás, következik a hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre másnap.

 

 

A városnézések során sokat fogunk sétálni, gyalogolni is, így ezek a programok aktív fizikai igénybevételt jelentenek.

 

 

A kiválasztott dátumon tervezett repülőút menetrendjéről, kérjük, érdeklődjön munkatársainknál!

Tervezett szállások:

  • Los Angeles: Baymont Inn & Suites LAX
  • Laughlin: Edgewater Hotel & Casino
  • Flagstaff: Embassy Suites
  • Kanab: Best Western Red Hills
  • Las Vegas: Flamingo Las Vegas
  • Fresno: Ramada Fresno North
  • San Francisco: Cova Hotel
  • Lompoc: Embassy Suites Lompoc - Central Coast
  • Los Angeles: Best Western Plus South Bay Hotel

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • repülőjegyeket kézipoggyásszal és 23-kg-os feladható csomaggal
  • szállást program szerint 3*-os szállodákban
  • reggelis ellátást (Hawaii hosszabbításunk nem tartalmaz ellátást!)
  • transzfereket, hely(köz)i közlekedést program szerint
  • az útleírásban szereplő programokon való részvételt (gyalogos és buszos városnézések) magyar nyelvű idegenvezetővel

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 

Lehetőség van önrész nélküli, kombinált útlemondási és utasbiztosítás együttes megkötésére is. A kombinált biztosítás díjtételeiről, kérjük, érdeklődjön munkatársainknál!

  • fakultatív programokat (l. lentebb!)
  • Calico Ghost Town belépő (5 USD/ fő)
  • a programban nem megjelölt étkezéseket, amelyben idegenvezetőnk segítséget nyújt (ebéd kb. 15-20, vacsora kb. 20-30 USD / fő)
  • kötelező borravalót – helyi szokás szering napi 5 USD/ fő, amelyet idegenvezetőnk az első napon beszed

 

 

Választható fakultatív programok:

  • 3. nap:
    • Grand Canyon helikopterezés – 84 900 Ft/ fő
  • 5. nap:
    • Las Vegas show – 47 900 Ft/ fő
  • 6. nap:
    • Valley of Fire – 32 900 Ft/ fő
    • Las Vegas by night – 29 900 Ft/ fő
  • 9. nap:
    • San Francisco by night – 27 900 Ft/ fő

 

Csomagban jobban megéri! Válasszon kedvezményes fakultatív programcsomagok ajánlataink közül!

 

  • Éjszakai városnéző programcsomag a nyugati parton – 3 000 Ft/ fő kedvezménnyel 57 800 Ft helyett 54 800 Ft
    • San Francisco by night
    • Las Vegas by night

 

Irodánk a programváltoztatás jogát fenntartja.

 

Tájékoztató információk:
• A valutaárfolyam változások a részvételi díjakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft árfolyamig érvényesek.

 

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
San Francisco by Night

 San Francisco by night

 

San Francisco by night fakultatív programunk keretében a város éjszakai énje tárul elénk: sétahajóból gyönyörködhetünk a belváros felhőkarcolóinak sziluettjében, miközben elfogyasztjuk könnyű vacsoránkat.

A programot idegenvezetőnk kíséri , a buszos transzfer szintén a program részét képezi. 

 

54900
Tűz völgye kirándulás (Valley of Fire)

Tűz völgye kirándulás (Valley of fire)

 

Évente tízmilliók látogatnak el az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb idegenforgalmi központját jelentő Las Vegasba, ill. utaznak el egy vagy több napos túrákra az egyébként elképesztő Grand Canyonhoz, amelynek még a legközelebbi része, a Hualapai Indián Rezervátumban található Skywalk kilátó is több mint két és fél óra autózásra található Vegastól. Ennél sokkal közelebb, mindössze 80 kilométerre található a Valley of Fire természetvédelmi övezet, ahol a vörös minden árnyalatában pompázó homokkő formációkat, rózsaszín kanyonokat és marsbéli tájat találunk. Ne hagyjuk ki a Rózsaszín kanyont (Pink Canyon), a Tűzhullámot (Fire Wave) és a park fontos kulturális látnivalóját, az Atlatl-sziklát (Atlatl Rock) sem. Ez utóbbi területen egy, a 11. századig itt élt nép sziklarajzaiban gyönyörködhetünk. A park fantasztikus színekkel és fotó helyszínekkel várja a látogatókat.

A Valley of Fire látványos formakincse miatt népszerű filmes helyszínnek számít.

Láthattuk az Elvis-féle Viva Las Vegas, a Star Trek vagy a Total Recall - Emlékmás (a Mars szerepében) kockáin is.

A buszos programon idegenvezetőnk végig kíséri a csoportot.

74900
Grand Canyon helikopterezés

Grand Canyon helikopterrel és hajóval

 

Fakultatív programunk során egy izgalmas, hajózással egybekötött helikopteres sétarepülésen vehet részt, amelynek keretében a kanyon meredek falai között repülhet egészen a lent tekergő folyó szintjére. Landolás után hajóra szállunk, és lentről is megcsodáljuk a folyó évmilliók alatt végzett munkáját. Ilyen óriási élmény még sosem volt jelentéktelenül aprónak lenni.

 

A program tartalmazza az ebédet is, viszont a programon idegenvezetőnk nem tart a jelentkezőkkel.

199900
Las Vegas Show

Las Vegas Show

 

Las Vegas, a Bűnös Város az Egyesült Államok szórakoztatóipari központja, és habár hírnevét látványos szállodáinak és fényűző kaszinóinak köszönheti, óriási népszerűségnek örvendenek a kis bárok élő műsorai és a hotelek showműsorai is, amelyek a filmekből ismert stand up comedy fellépésektől egészen az egész estés musicalekig, sőt, világszínvonalú operaelőadásokig terjednek.

Las Vegas Show fakultatív programunk keretében a Cirque Du Soleil aktuális kínálatából válogatunk.

 

A program csak a belépőjegyet tartalmazza, idegenvezetőnk nem tart a csoporttal, az oda-és visszajutás egyénileg történik.

64900
Las Vegas by Night

Las Vegas by night

 

A Bűn Városaként is ismert felnőtt játszótér, Las Vegas felfedezése nem lehet teljes egy esti városi túra nélkül. Las Vegas by night fakultatív programunkon idegenvezetőnk a város éjszakai arcát mutatja meg, a leghíresebb kaszinókat felvonultató Las Vegas Strip mentén hamisítatlan amerikai kultúrsokkra számíthatunk. A Golden Nugget Hotel előtt a nagyérdeműt például látványos fényeffektusokból álló showműsorral szórakoztatják, a Treasure Island egy igazi kalózhajó megtámadását és elsüllyesztését mutatja be rengeteg statisztával; néhány méterrel odébb a Mirage előtt egy vízesés vulkánkitöréssé változik, ugyanitt ráadásul a híres fehér tigriseket is meglátogathatjuk.

Már messziről látni fogjuk a Luxor piramisát is, amelynek csúcsáról induló fénycsóva a világ egyik legfényesebbje, és amelyet a város felé tartó repülőgépek pilótái többszáz kilométeres távolságból is látnak. A fényárban úszó Las Vegas látványa mindenkit felpörget majd. Pihenésképp elfogyasztjuk közös vacsoránkat.

A program a vacsora mellett tartalmazza a buszos városnézést idegenvezetőnkkel.

39900

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok