Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Skócia - Kényelmesen és Olcsón

Nagy-Britannia, Skócia, Edinburgh Útazonosító: 275541
  • Szálláskategória: Vendégház
  • Utazás módja: Fly & Drive
  • Típus: Körutazás, Sportos kirándulások, Városnéző programok
Leírás

Skócia Kényelmesen és Olcsón! 
8 nap/7 éj 

 

Program és útvonal ajánlat

1. nap: Edinburgh
Érkezés Glasgow/ Edinburgh-ba, Skócia fővárosába. Bérautó felvétele a reptéren, majd városnézés Edinburghban: 
bejárhatjuk a történelmi emlékekben, szellem históriákban és furcsa, meghökkentő sztorikban gazdag Óvárost, itt található a Szent Egyed Katedrális és Erzsébet Királynő skóciai rezidenciája, a Holyroodhouse Palota is. Láthatjuk a város szívét - a Princes Street-et, vagyis Hercegek útját, illetve az Újváros 18. századi, György-korabeli tereit, épületeit, amelyek közül néhányat építészetileg Európa legszebbjei között emlegetnek. Szállás Edinburghban.



2. nap: Edinburgh, vagy Rosslyn Kápolna és Dél-Skócia
Ezt a napot Edinburgh további felfedezésével tölthetjük, vagy a kirándulni vágyóknak ajánljuk Dél-Skócia apátságait. 
Délelőtt látogatást tehetünk a gyönyörű, 15. században épült családi kápolnánál, amely a Da Vinci Kód című könyv, illetve film megjelenése után még nagyobb népszerűségre tett szert. A Rosslyn Kápolna azonban nemcsak a film miatt érdemel figyelmet; egészen különleges faragványai és legendái is lenyűgözik a látogatókat. 
Dél-Skócia egykori hatalmas apátságai közül érdemes megnézni a 11.századi Jedburgh, Dryburgh és Melrose városkákban találhatóakat.Legutóbbiban temették el Robert The Bruce, skót király szívét, akinek uralma a félelmetes angol sereg feletti győzelemmel kezdődött.


3. nap: A Forth Öböl hídjai, Dunfermline, Pitlochry, Aviemore, Inverness
Reggeli után indulás South Queensferry városkába, amely hangulatos utcája mellett csodás panorámát nyújt a Forth tengeröbölre, 
illetve az azon átívelő vasúti-, és közúti hídra. Ezután Dunfermline-be érkezünk, ahol Skóciai Szent Margit történetét kutathatjuk, itt található az egykori Vár romja és a Dunfermline Apátság, illetve az a titkos barlang is, ahová egykor állítólag Szent Margit járt imádkozni. Tovább észak felé haladva rengeteg érdekes program, illetve látványosság közül válogathatunk. Perth városát elhagyva megnézhetjük a Scone Palotát, amely ma is lakott, és egykor a skót királyok koronázó helye volt. Pitlochry üdülővároskábanmegállhatunk ebédelni, vagy megnézhetjük az egyedülálló Lazac létrát,illetve Skócia legkisebb whisky lepárlóját, az Edradour-t. Tovább, Inverness felé autózva az A9-es úton található a hófehér Blair Kastély, az ország egyik legszebb épülete. Ha - kimaradt a whiskygyár látogatás, még betérhetünk a Dalwhinnie-be, amely szintén útba esik. Aviemore városában tehetünk egy pihenőt, vagy ellátogathatunk a közelben található Rénszarvas központba, esetleg hegyi vasúttal utazhatunk a Cairngorm hegység egyik csúcsára. Érkezés a Skót Felföld „fővárosába”, Invernessbe.

4. nap: Inverness és környéke
Inverness-ben érdemes egy fél napot eltölteni városnézéssel, hangulatos folyópartja, 
illetve sétálóutcája kitűnő kikapcsolódást nyújt. Megnézhetjük a Szent András Katedrálist, vagy a város történetét bemutató múzeumot, illetve felsétálhatunk az egykori Fellegvárhoz, amely ma a bíróság épülete. 
Inverness-ben 
végződik a Kaledóniai csatorna, amely az Északi tengert az Atlanti Óceán öblével köti összeMásik végpontja Fort William, amelyet szintén érinteni fog utunk később. A csatorna több tavat köt össze egymással, hogy az út teljes hosszában hajózható legyen. Érdemes egy szakaszon kipróbálni, amely mi más lehetne, mint a híres, hírhedt Loch Ness. Invernessből indulhatunk a Jacobite Cruise hajójával, egészen a Loch Ness partján taláható Urquhart Vár romjáig, amelyet belülről is érdemes megnézni. Ha autóval járjuk be a tó környékét, akkor a vár mellett a szörny történetét ismertető bemutatót is érdemes megnézni Drumnadrochit városkában. 
Hosszabb utat tervezők számára ajánljuk a nyugati irányt, amely csodás tájakon vezet Eilean Donan várához, itt játszódott a Hegylakó című film is.


5. nap: Inverness környéke
A város környékén számtalan programot, látványosságot találhatunk még. Ha Észak-Kelet felé kirándulunk, itt találjuk Európa legnagyobb, ma is működő erődjét, Fort George-ot, ahol még palackorrú delfint is láthatunk az öbölben, ha szerencsénk van. Tovább autózhatunk a tenger északi partján, megállhatunk egy-egy városkában, illetve pihenhetünk, piknikezhetünk a tengerparton. Mielőtt visszatérnénk Invernessbe,érdemes felkeresni a Cawdor Kastélyt, amely a 14.század óta a Cawdor család otthona.
Ellátogathatunk a Clava Cairns-hez, 
amely Krisztus előtt 2000-ben kiépült temetkezési hely. Skócia története után érdeklődők számára ajánljuk az Culloden Csatamező felkeresését, ahol megtudhatjuk, hogyan pusztultak a skót klánok Szép Károly oldalán egy olyan vesztes csatában, amely mindössze 45 percig tartott, és örökre megváltoztatta a Felföld képét, illetve az itt élők életét.

6. nap: Fort Augustus, Fort William, Glen Coe, Loch Lomond, Glasgow
Mai végcélunk Skócia legnagyobb városa lesz, Glasgow. Fort William felé vesszük az irányt, érdemes megállni rövid pihenőre Fort Augustus városkában és megfigyelni a zsiliprendszeren áthaladó yachtokat. Fort William Nagy-Britannia legmagasabb hegyének, a Ben Nevis lábánálfekszik, az Egyesült Királyság egyik legkedveltebb szabadidős sport központja. Hangulatos sétálóutcája mellet a vasútállomásáról induló Jacobite Express is vonzza a látogatókat, amely innen indul reggelente, és a Harry Potter című könyv, illetve film által lett híres, mint Hogwarts Express.
Ezután Európa egyik legszebb völgyén át vezet utunk, ez Glen Coe, ahol mindenképp érdemes megállni fotózni. A Loch Lomond környékén elhagyjuk a Skót Felföldet, a tó partján ismét ajánlunk egy megállót, ha időnk még engedi. Skócia legnagyobb tava számos írót, költőt ihletett meg szépségével és romantikus hangulatával. Érkezés Glasgowba.

7. nap: Glasgow, illetve környéke
Glasgow Skócia legnagyobb városa, 
amely méltán nyerte el „Európa Kulturális Fővárosa”, illetve az „Építészet Fővárosa” címet. A kultúra szerelmeseinek ajánljuk ezt a napot a város számos ingyenesen látogatható múzeumainak, galériáinak és kiállításainak felfedezésére. Ingyenes a belépés a Glasgow Katedrálisba is, ahol a város védőszentjének, Szent Mungonak sírja is található. Keressük fel a George Square-t, Glasgow központját is, ahol a városháza gyönyörű épülete található.
A város környékén is számtalan programot találunk. Aki inkább kirándulni vágyna, ajánlunk egy rövid utat tenni Glasgowtól Észak-Kelet felé Stirling várához, ahol a skót reneszánsz legszebb palotáját láthatjuk. A palotarész teljes pompájában 2011 tavaszán nyílik meg újra a látogatók előtt.
Felkereshetünk egy különleges látványosságot, a Falkirk Kereket,amely a világ egyetlen forgó hajóátemelő szerkezete, és ingyenesen látogatható. 
Ellátogathatunk az innen nem messze található Linlithgow Palotához, Stuart Mária szülőhelyéhez is.

8.nap: Búcsú Skóciától, hazautazás. 
Autó leadása a reptéren. Korai indulás esetén a 7. Éjszaka  
Edinburghban is foglalható, kérje ajánlatunkat!


Szállás:
• 2 éj Edinburgh-ban
• 3 éjszaka Invernessben, vagy környékén 
• 2 éjszaka Glasgowban

 

Részvételi díjak -Árak Ft/fő/7 éjszaka
Január-március, Október 
- december: 154.700 Ft/fő
Április, május,szeptember : 174.500 Ft/fő
Június - Július: 182.670 Ft/fő
Augusztus : 203.400 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
• Szállás 3* hotelekben, illetve vendégházban, 7 éjszakára, kétágyas, fürdőszobás elhelyezéssel, reggelivel,
• Bérautó 7 napra, 

 

Időpontok hamarosan!