Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

London gazdagon - repülővel

Nagy-Britannia, Körutazás Nagy-Britanniában, Körutazás Nagy-Britanniában Útazonosító: 227733
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás

Leírás

"KIS ANGOL KÖRUTAZÁS"


Utazás: légkondicionált autóbusszal, vagy Bp. – Charleroi és Luton – Bp. útvonalon repülővel.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák (ebből 3 éj London külvárosában) 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.

Ellátás: angol reggeli (kivétel tranzitszállások) és fakultatív vacsora.


Program



1. nap: Budapest – Köln környéke (kb. 1150 km)

Utazás Bécs – Linz – Passau – Nürnberg – Frankfurt útvonalon rövid pihenőkkel Köln környékére. Szállás. (Első este a késői érkezés miatt nincs vacsora a szálláshelyen.)

2. nap: Köln – Charleroi – Calais – Leeds – London (kb. 600 km)

Továbbutazás Charleroi repterére, ahol találkozunk a repülős utasokkal, majd folytatjuk utunkat a tengerpart felé. Kompátkelés a La Manche csatornán Calais-nál. Közeledve a parthoz, Dover fehér sziklái köszöntenek bennünket.  Érkezés után rövid kitérő a LEEDS várkastélyhoz, amely a tavával és parkjával együtt hívogató látnivaló. Érkezés Londonba a késő esti órákban. Szállás London külvárosában.

3. nap: London

Reggeli után városnézés LONDON-ban: Buckingham Palota, Parlament (ezek kívülről). Látogatás a világ egyik legrégebbi múzeumában, a British Múzeumban. Kincsei a római, görög, egyiptomi, keleti és ázsiai kultúrákból származnak. Ellátogatunk a Piccadilly Circus-re, a város szívébe, ami a világ leghíresebb találkozóhelye. Pihentető séta az Oxford Streeten. Szállás London külvárosában.

4. nap: London

Ma a város új jelképével kezdjük a látnivalókat! Az alakja után „Üvegszilánk” (The Shard) névre keresztelt felhőkarcolóból LONDON különleges látványa tárul elénk. A következő nevezetesség a Tower, amely az idők során erődítmény, fegyverraktár, királyi palota és börtön, valamint levéltár és csillagvizsgáló is volt. Jelenleg itt őrzik a brit koronaékszereket. A számos gyönyörű londoni templom és katedrális közül a történelmi szempontból legfontosabb Westminster Apátságot keressük fel. Végül a Szent Pál Székesegyház zárja napot. A templom konzervatív alaprajza ellenére a tervező (Wren) klasszicista felfogása itatja át az épület belsejét. Szállás London külvárosában.

5. nap: Windsor – Salisbury – Stonehenge – Bath (kb. 240 km)

Délelőtt WINDSOR-ban látogatás a királyi palotában és séta a városban. SALISBURY fő látványossága a katedrális, melynek templomtornya a legmagasabb Nagy-Britanniában. Látogatás után a közeli STONEHENGE felé vesszük az irányt, ahol a világhírű, kör alaprajzú megalit építmény turisták sokaságát csalogatja. Végül, az egyik legdivatosabb brit fürdőhely, BATH szerepel a programban. A római fürdő mellett az apátság a legfontosabb látnivaló, melynek falai közt kiáltották ki 973-ban Edwardot, minden angolok királyának. Szállás Bath vagy Bristol környékén.

6. nap: Cotswolds – Stratford upon Avon – Oxford (kb. 330 km)

Utazás Gloucestershire-en keresztül, a gyönyörű, dimbes-dombos COTSWOLDS vidékén. A tájképet jellegzetes, kőből épített, takaros falvak, itt-ott zöldbe futtatott házak alkotják, nem véletlen, hogy „Anglia Szívének” nevezik ezt a területet. Útvonalunk Castle Combe, Bibury, Burford és Bourton-on-the-Water települések mentén halad. STRATFORD UPON AVON Shakespeare szülőhelye. A város kihagyhatatlan nevezetességei: az író szülőháza és a Shakespeare Emlékszínház épülete. Következő látnivalónk a híres egyetemi városhoz kapcsolódik. Séta a hangulatos OXFORD huszonkét kollégiuma, öreg házai és templomai között. Ismét irány London, útközben fotószünet MARLOW-ban. Ez a város különösen nekünk, magyaroknak kedves, hiszen a budapesti Lánchíd „prototípusa” ível át a Temzén. Repülős utasainknak transzfer a Lutoni repülőtérre és hazautazás este menetrendszerinti járattal. A buszos utasoknak szállás London környékén.

7. nap: London – Canterbury – Csalagút – Mannheim környéke (kb. 800 km)

Reggeli után búcsú az angol fővárostól. Rövid kitérő CANTERBURY-be. A patinás város katedrálisa az anglikán egyház központja és a középkor óta zarándokhely. Délután a Csalagúton keresztül térünk vissza a kontinensre, majd irány a németországi Mannheim környéke. Szállás Mannheim környékén.

8. nap: Mannheim környéke – Budapest (kb. 990 km)

Hazautazás Nürnberg – Passau – Bécs útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 30.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 36.000,- Ft

Félpanziós felár (6 vacsora): 26.400,- Ft

A részvételi díj a belépők összegét (kb. 80,- GBP) nem foglalja magában!

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!


UNESCO Világörökségek:

-   Westminster Apátság
-   Canterbury Apátság
-   Tower a királyi vár
-   Stonehenge megalit építménye
-   Bath városa

A változtatás jogát fenntartjuk!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok