Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

LONDON - OXFORD - STONEHENGE

Nagy-Britannia, Körutazás Nagy-Britanniában, Körutazás Nagy-Britanniában Útazonosító: 117919
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás

Leírás

Időtartam: 8 nap/7 éj
Elhelyezés: Formule 1-es tranzitszállás (2 éj), Londonban családoknál (5 éj)
Ellátás: tranzitszálláson önellátás, családoknál teljes ellátás (reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)
Utazás: luxusautóbusszal

Program:
1. nap:
Indulás a kora reggeli órákban Budapestről. Rövid pihenők beiktatásával érkezés a Köln melletti tranzitszállásra az esti órákban.

2. nap: Továbbutazás, átkelés a La Manche-csatornán .Délután a páratlan szépégő Leeds kastély megtekintése következik, mely VII. Henrik egyik kedvenc kastélya volt. Utolsó tulajdonosa Lady Olivia Baillie 1926-ban vásárolta meg. Halála után alapítványa megnyitotta nagyközönség előtt. Este a szállás elfoglalása.

3. nap: Délelőtt a Westminster Apátság, az angol királyok, művészek legfőbb temetkezési helyének, a szigetországi gótika egyik legszebb példájának megtekintése, majd séta a St. James parkban és a Buchingham palotánál. Délután pillantás a városra a híres London Eye óriáskerékről, mely a város egyik legnépszerűbb látványossága. Ezt követően ismerkedés a Madame Tussaud's Múzeum viaszlakóival, sztárjaival, történelmi személyiségével, utazás a kicsinyített fekete londoni taxikban, keresztül London történelmén.

4. nap: Délelőtt séta Greenwichben a csillagászat, térképészet és geográfia kultikus helyén. Itt találkozik a keleti és nyugati félteke, itt húzódik a „0" hosszúsági fok. Ezt követően ismerkedés az angol történelem legismertebb és legvéresebb helyével a Tower-el, a Fehér Toronytól az Ékszerek Házáig, ahol a koronaékszerek is megtekinthetők. Fotószünet a Trafalgar térnél, majd a nap befejezéseként a British Múzeum következik, melynek kiállítási anyaga az emberiség több ezer évét dolgozza fel: Elgin márványkő, Rosette-i kő stb.

5. nap: Egész nap szabadprogram, vagy fakultatív program Anglia egyik legszebb középkori kastélyában Warwick-ban, melynek leghatalmasabb ura a XV: századi Warwick gróf volt, akit a Rózsák háborújában „királycsinálónak" neveztek. A kastély üzemeltetője és tulajdonosa 1978 óta a Madame Tussaud's Múzeum, ezért a látvány és az élmény garantált. Látogatás Startford upon Anovban, Shakespeare szülőhazájában, amely favázával és berendezéseivel kitűnően érzékelteti az Erzsébet kor hangulatát és méltó emléket állít a költőóriásnak. Továbbutazás Oxfordba. Látogatás a Krisztus Katedrálisban, mely Anglia legkisebb katedrálisa. A látogató részese lehet Harry Potter csodavilágának a híres ebédlőben, ahol a film egyes jeleneteit forgatták. Fakultatív program ára: 40 GBP

6. nap: Egész nap szabadprogram, vagy fakultatív program Stonehengebe, ahol az ősi kövek nagy hatással voltak a tudósokra, régészekre és a kíváncsiskodókra is. A „függő kövek" rejtélyét a mai napig sem sikerült egyértelműen megfejteni. Erich von Däniken földönkívüli lényekkel magyarázta a kőkör építését. Délután ismerkedés Windsor viktoriánus hangulatával, II. Erzsébet királyi rezidenciájával, a gyönyörű kastéllyal. Windsor alapítása óta a legrangosabb angol lovagrend, a Térdszalagrend központja. Fakultatív program ára: 50 GBP

7. nap: Búcsú Angliától Canterburyben. A katedrális és a Thomas Beckett elleni merénylet helyszínének megtekintése következik, majd Bossányi Ervin 1954-ben átadott ablakai tekinthetők meg, melynek témája a II. világháborúban megtört emberiség béke iránti vágyát szimbolizálja. Utazás hazafelé, átkelés a La Manche-csatornán, utazás a tranzitszállásra.

8. nap: Korai hazaindulás reggeli után. Utazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés Budapestre az esti órákban.


Regisztrációs díj: 1.000.-Ft/fő

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok