Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Izrael - Jordánia körutazás esperes vezetésével

Izrael, Izrael, Betlehem Útazonosító: 117873
  • Szálláskategória: Hotel ***+
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Leírás
IZRAEL - JORDÁNIA KÖRUTAZÁS
Bibliával a kézben, lelki vezetéssel
 
2022. NOVEMBER 21 – 30.

1. nap: Budapest – Tel Aviv  - Tiberias

Indulás Budapestről El Al járatával. Érkezés 15.00 a Ben-Gurion reptérre, ahol a csomagok átvétele után találkozunk helyi idegenvezetőnkkel, majd busszal indulunk Tiberiasra.Szállás és vacsora Tiberiasban.

2. nap: Tabor hegy-Boldogmondások hegye - Kapernaum

Reggeli után napunkat a Tabor hegyén kezdjük, majd a Boldogmondások hegye, Tabghát, a kenyérszaporítás helyét, Kapernaum, Jézus városának romjait nézzük meg. Itt lehetőség lesz Péter vendéglőjében ebédelni, /25 EUR/ megkóstolva a helyi specialitást, ’Péter halát’. Ezután megfelelő létszám esetén hajókázunk a tavon /15 EUR/. Szállás és vacsora Tiberiasban.

3. nap: Cfat – Nazaret – Kána- Betsean

Reggeli után Cfát-ra, a Kabbala ’fővárosába’ utazunk, ahol megtekintjük az óvarost. Innen Kánába megyünk, ahol Jézus első csodáját tette, azután Názáretben, a Közel-Kelet legnagyobb katedrálisát, az Angyali Üdvözlet Katedrálist keressük fel. Délután megtekintjük Betseant, azaz az ókori Szküthopolis romjait. Szállás és vacsora Tiberias.

4.nap: Tel Dan – Baniasz - Golán 

Reggeli után Tel Dánba látogatunk el, ahol Ábrahám az ígéret földjét elérte. Innen Baniasz, Fülöp Cézáreájaba utazunk. E város közelében, azaz a Jordán forrásainál hangzott el Péter vallomása: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia” és Krisztus válasza: „Te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat” (Mk 8,27-30; Mt 16,13-20). Majd Qatsrinba megyünk, ahol megnézhetjük, hogyan működik egy olajprés üzem. Borospince látogatás,  kóstolással. A Golan Heights Winery a legnagyobb izraeli borászatok közé tartozik. A borászatnak négy nagy, egymástól jól elkülöníthető borcsaládja van: Yarden termékcsalád, Yarden héberül a Jordán-folyót jelenti, amely elválasztja a Golán-fennsíkot Galileától, Gamla egy ősi izraeli városnak volt a neve a Golánon, amely évekig ellenállt a római hódító hadjáratoknak. A Mount Hermon a legmagasabb csúcs és a Golan termékcsalád, a fennsík neve.Szállás, vacsora, Tiberiasban.

5. nap: Tiberias - Jerash - Amman

Reggeli után a napot Yardenitban, a rendezett keresztelőhelyen kezdjük.Majd a határátlépés utan Jerasht, a romvárosba utazunk. A Forum, az amfiteátrum, a diadalív és az Artennis templom megtekintése. Utazás Ammanba, a szállodába, vacsora.

6. nap: Madaba – Nebo-hegy - Petra 

Reggeli. majd a Nebo hegyhez utazunk, ahol Mózes megláthatta az „Ígéret Földjét”. A szent helyen emelt templomtól belátható Jericho és Jeruzsálem is. Itt temették el Mózest. 

Utunkat a mozaikok híres városában, Madabában folytatjuk, a világ egyik legnagyobb mozaik együttesének otthonában. A Szent György görög-ortodox templomban található 2 millió színezett kőből álló VI. századból visszamaradt bizánci mozaik az egyik leghíresebb, amely Jeruzsálem és a Szentföld térképét ábrázolja. 

Érkezés Petrába, kirándulás a rózsa vörös sziklába vájt városban. Hatalmas ősi kanyonok fedezékében található Jordánia egyik leggyönyörűbb városa, a nabateus arabok egykori fővárosa, Petra. A világörökség része, melyet a Közel-Kelet egyik legnagyobb látványosságaként tartanak számon. Az egy kilométeres gyalogút végén elénk tárul a vörös homokkőbe vájt, mintegy 40 méter magas, szinte égbe nyúló "Khaznat al-Faraun", a Fáraó Kincstára. A kincstár szobrait, falfülkéit és oszlopait valószínűleg az ókori görögök emelték. Jordánia eme gyönyörű városának szívében, római kori romok lenyűgöző látványa tárul fel. A letűnt korokat idézi, a hatalmas színház is, melynek 33 lelátó-sora több mint 3000 nézőt fogadott be. Szintén a rómaiak emelték a 2. században a Petra forgalmas központján végigfutó oszlopokkal szegélyezett utat, melyet egykoron piaci árusok népesítettek be. Vacsora és szállás Petrában.

7. nap: Allenby határ - Holt-tenger - Betlehem

Reggeli után Jeruzsalem felé vesszük utunkat. Útközben Ein-Bokeknél megállunk fürdőzni. Majd Massada erődjét tekintjük meg (fakultatív 38 EUR). Szállás és vacsora Bethlehemben.

8. nap: Bethlehem-Jeruzsálem

Reggeli után látogatás Betlehemben, a Születés templomának megtekintése .Ezután az Olajfák hegyének látnivalóit nézzük meg, úgy mint a panoráma pontot, a sírok között lesétálva a Dominus Flevit kápolnát, a Getsemánét és a Minden népek templomát. Szállás és vacsora Bethlehemben.

9. nap: Jeruzsálem

Reggeli után, az Oroszlános kapun át belépünk az óvárosba, ahol végigjárjuk a Via Dolorosát, Jézus szenvedésének útját, A Szentsír templom megtekintése. Végül Péter tagadásának helyén álló templomot látogatjuk meg.  A napot a Siratófalnál zárjuk. Vacsora, szállás Betlehemben.

10. nap: Tel Aviv – Budapest

Transzfer a repülőtérre, az El Al járatával repülünk Budapestre.

 

Részvételi díj: 589.600,-Ft./fő

Az úton az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

  • repülőjegy az ELAL légitársaság járatára
  • kézipoggyász max. 8 kg 
  • elhelyezés 3 csillagos, Betlehemben 4 csillagos szállodákban
  • kétágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban
  • büféreggeli és menüvacsora
  • helyi magyarnyelvű idegenvezetés
  • belépők
  • transzferek
  • a körutazás klímaberendezéssel ellátott buszokkal történik


Szolgáltatásaink nem tartalmazzák:

  • az ajánlott borravalókat (az idegenvezetőnek, a szállodai személyzetnek, a csomaghordóknak és a buszvezetőnek kérjük összesen 42.- EURO-t számoljanak)
  • kérhető 23 kg feladandó bőrönd: 44.000 Ft/db
  • reptéri illeték 85.700,- Ft./fő
  • egyágyas felár: 189.900,- Ft./fő, 
  • Betegség-Baleset-Poggyászbiztosítást  1.580,- Ft./nap 70 év alatt
  • útlemondási (storno)biztositással együtt: 39.995 Ft/fő
  • izraeli határátlépési illetéket 35,- USD/fő
  • jordán határátlépési illetéket 20,- USD/fó

Az útlevélnek a visszautazás dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

 

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok